Táňa Pleváková

Netradiční šperky vybroušené k dokonalosti aneb prostor pro fantazii… Největší inspirací tvorby Táni Plevákové je samotná příroda a materiály, které nabízí. určující pro její tvorbu jsou ale hlavně mnohaleté zkušenosti z praxe zubního technika – řemesla, ve kterém je smysl pro detail a funkční dokonalost alfou a omegou. V jejich špercích a obrazových kolážích se tak snoubí tradiční krása drahých kamenů, skla, perel či stříbra a oceli s neotřelou estetikou materiálů používaných v zubním lékařství.

www.plevakova.cz


na Prague Design Week 2020 v místnosti:

112

program:

Workshop Táni Plevákové vás v rozfázovaných ukázkách provede procesem její originální tvorby. Od prvotní inspirace, výběru kamene, přes zhotovení drátěného návleku, aranžování kamene, vymezení prostoru pro objekt na speciální podložce silikonovou hmotou - příprava vlastní formy. Následně ukáže opracování a předleštění zpolymerovaného výrobku brusnými a leštícími nástroji. Těšit se můžete i na zhotovení zdobené drátěné obroučky.

Termíny těchto prezentací:
středa 15:00
čtvrtek 14:00
V další prezentaci předvede výrobu kolážové miniatury - obrázku na břidlicové ploténce. Z vybraných kamenů, které bude vkládat, vytvoří kreativní návrh, zvolí jejich umístění a obkreslí na břidlicovou základnu. Postupným vybrušováním břidlice diamantovými nástroji pak vytvoří stabilizační či estetický prostor pro uchycení kamene či skla a jeho následné vlepení.

Termíny těchto prezentací:
pátek 12:00
sobota 11:00
neděle 11:00
Během workshopu zodpoví otázky směřující k její tvorbě a výběru kamenů.

DALŠÍ VYSTAVOVATELÉ

Uvidíte živě ve dnech 2. ― 6. září 2020

Sedmý ročník designérské přehlídky Prague Design Week 2020 se uskuteční ve svou patrech domu na náměstí Republiky 7 hned vedle OD Kotva. Pět dnů se zde představí tvorba 77 designérů, šperkařů, módních návrhářů, kreativců, ateliérů, škol i firem.

1místo
5dní
77vystavovatelů
VÍCE INFORMACÍ

Zůstaňte ve spojení

Sledujte náš web a sociální sítě.